Maarten de Heus

Download vCard

Maarten de Heus

Hilversum
Maarten de Heus
+31-(0)6-18888118 mdeheus@looscom.nl

Persoonlijke informatie

Mijn naam is Maarten en ik ben als allround systeembeheerder inzetbaat.
Ik ben inmiddels ruim 10 jaar werkzaam in de IT wereld. Het beheer van computers heeft mij van kleins af aan gefascineerd.
In de afgelopen jaren heb ik op verschillende gebieden binnen de IT veel ervaring opgedaan. Zo weet ik goed mijn weg te vinden met onder andere Windows Server, Active Directory en Exchange, maar kan ik ook goed overweg met telefoniesystemen, werkplekbeheer en netwerkbeheer.
Ook had ik regelmatig te maken met het geven van ondersteuning aan eindgebruikers. Hierbij kan ik het voor elke gebruiker begrijpelijk uitleggen.
Ik kan zowel in teamverband als zelfstandig goed werken. Daarnaast weet ik waar prioriteiten liggen. Ik denk graag mee over hoe problemen zowel qua tijd als qua kosten zo efficiënt mogelijk opgelost kunnen worden.
Lastige problemen motiveren mij juist om er nog harder tegenaan te gaan. Ik zie ze dan ook niet als probleem, maar als uitdaging.
Ik woon samen met mijn vriendin en mijn 2 kinderen in Hilversum. In mijn vrije tijd speel ik squash, doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en ben ik bezig met zelfontwikkeling en het behalen van certificeringen. Om hierna te ontspannen kijk ik graag een goede film.

Werkervaring

1 January, 2015 - Huidig

System Administrator

TSS Cross Media

TSS Cross Media is een klein bedrijf dat binnen de omroepwereld bij veel televisiezenders voeten in de aarde heeft. Het levert en onderhoud namelijk voor zo’n 90 televisiezenders (waaronder RTL Nederland, SBS Nederland, SBS België, Pro 7 Duitsland, Discovery, Eurosport en nog vele andere) de teletekst hard en software. Verder biedt het bedrijf eigen narrowcasting diensten aan welke onder andere gebruikt worden door het Deltion College, Windesheim, Warmteservice, het CBR en de GoStores. Bij TSS staan inpandig ongeveer 10 dedicated servers, en ongeveer 25 virtuele servers verdeeld over 5 Hyper-V servers. Op de colocatie staan er verder nog 5 servers, en bij de diverse klanten op locatie staan nog op locatie 50+ servers. Verder worden er ook nog 5 VPS servers gehuurd.
Taken:
- Serverbeheer
  ° Beheer eigen servers
- Evado Narrowcasting
  ° Bouwen, inrichten en configureren van Evado CMS servers
  ° Support op Evado CMS servers
  ° Configureren en inrichten Evado Players
- Alpha Teletekst
  ° Bouwen, inrichten en configureren van Alpha Teletekst servers
  ° Support op Alpha teletekst servers
- Gebruikersbeheer
  ° Aanmaken nieuwe en verwijderen oude gebruikers
  ° Rechten medewerkers beheren en aanpassen
  ° Gebruikers beheren in Active Directory
- Telefonische ondersteuning
  ° Contact opnemen met klanten ivm storingen

1 February, 2014 - 31 December, 2014

System Administrator

Gemeente Tilburg

Binnen een gemeente werken een hoop mensen. Meer dan je in eerste instantie zou verwachten, en bijna iedereen is afhankelijk van een goed werkende werkplek. Als Medewerker Digitale Werkplek was ik hier, samen met mijn collega’s, voor verantwoordelijk. Taken: o Gebruikersbeheer  Aanmaken nieuwe en verwijderen oude gebruikers  Rechten medewerkers beheren en aanpassen  Gebruikers beheren in Active Directory o Telefonische ondersteuning  Contact opnemen met eindgebruikers ivm storingen o Werkplekbeheer  Storingen aan werkplekken op afstand analyseren en verhelpen  Werkplekken beheren in Active Directory o Migratie  Migratie gebruikers en werkplekken van Windows XP naar Windows 7 o ITIL  Delegeren van meldingen aan de juiste afdelingen volgens de ITIL methode

Opleiding

HBO Hogere Informatica - Hogeschool van Amsterdam

Vaardigheden

Windows Server 2003 / 2008 / 2012 7/10
Microsoft Exchange 2003 / 2007 / 2010 7/10
Microsoft Windows XP / 7 / 8 / 8.1 / 10 8/10
Linux CentOS 5.5 5/10
Hyper-V 7/10
VMWare ESX(i) 4.0 / 4.1 / 5.0 / 5.5 7/10
Citrix Xen Server 3.2 / 4.1 6/10
MS SQL Server 2008 (R2) / 2012 / Express 6/10
MySql 6/10
SCCM 2012 5/10
Microsoft Office XP / 2007 / 2010 / 2013 8/10
Zarafa 7 5/10